Influencers en gokken

Het zijn misschien twee dingen die je niet zo snel zou linken, influencers en gokken. Waarom zijn deze toch een zeer gevaarlijke combinatie? Veel kinderen zitten op youtube en instagram en kijken op naar figuren die hier succes op hebben gemaakt met het maken van content. Dit kan in alle onderwerpen zijn maar waar het gokken erbij komt is als influencers promotie gaan doen. Het is een normale practices om tegen betaling op het internet naar je following iets te promoten, dus nu ook blijkbaar gokspelletjes.

Youtubers die gokken promoten

In 2018/2019 waren een aantal controversiële youtubers die aan hun jonge kijkers een bepaalde gokwebsite aanbevolen. Dit deden zij door een video te maken over deze website. Op deze website kon je pakketten kopen voor x aantal geld, hier had je dan de kans uit dat er bepaalde items uitkomen, van fidgets spinners tot yeezies en dure merk tassen. In de video’s wonnen deze influencers in kwestie ook hele grote prijzen. Later kwam het uit dat ze van de website in kwestie een speciale code hadden gekregen waardoor ze meer kans maakte. Later hebben een aantal van de personen in kwestie hun excuses aangeboden maar ik vind het überhaupt niet kunnen dat je een gok website aanbeveelt aan jonge kinderen aangezien de influencers weten wat de gemiddelde leeftijd is van hun volgers. Ik vind dat als volwassene op het internet je moet weten dat een gokverslaving makkelijk is op te lopen en al helemaal als kind. 

Kinderen verleiden

Ja het is dus nu een paar keer al voorgekomen dat youtubers een gokwebsite hebben gepromote aan hun jonge kijkers. Hier heb ik het over een gemiddelde leeftijd van 13-15. Waar een verslaving erg makkelijk is om op te lopen en zeer gevoelig zijn voor gok gerelateerde spelletjes.  

Anoniem surfen met een sterke VPN

Tegenwoordig zijn er steeds meer partijen die je online volgen. Denk bijvoorbeeld aan zoekmachines en browsers die cookies plaatsen, waardoor adverteerders hun advertenties perfect af kunnen stemmen op hun doelgroep. 

Maar ook jouw dagelijkse bezigheden op Facebook, Instagram, Twitter kunnen zeer makkelijk gevolgd worden. Daarnaast sommige overheden houden het surfgedrag van internetgebruikers in de gaten. Geeft dat je een oncomfortabel gevoel? 

Dan kun je er vrij eenvoudig leren hoe anoniem surfen werkt. Niemand kan zo nog meekijken met jouw surfgedrag op social media kanalen als bijvoorbeeld Facebook. Gebruik bijvoorbeeld een sterke VPN om anoniem te surfen.

Met een VPN (Virtual Private Network) bescherm je jezelf bovendien tegen kwaadwillenden op het web. 

Je hebt hiervoor wel een sterke VPN nodig. Hieronder lees je welke VPN-providers geschikt zijn als je graag gegarandeerd anoniem het internet op wilt kunnen. En zo je privacy kunt beschermen op Facbeook, Instagram en andere plaatsen van het internet.  

Welke sterke VPN’s zijn er?

Een sterke VPN voldoet aan een aantal voorwaarden. Zo mag je VPN geen ‘lekken’ vertonen waardoor je identiteit alsnog te achterhalen is. Verder wil je natuurlijk een soepele surfervaring, dus een snelle VPN is wenselijk. Er zijn een aantal VPN-providers die hun diensten gratis tot je beschikking stellen. 

Als je gegarandeerd veilig en snel wilt surfen kun je deze doorgaans beter overslaan. Gratis VPN-diensten bieden je geen sterke VPN. Kies in plaats daarvan voor gerenommeerde aanbieders zoals ExpressVPN, NordVPN of GOOSE VPN. Bij deze aanbieders is het afsluiten van een abonnement bovendien heel eenvoudig en maak je altijd gebruik van handige apps en programma’s waarmee je je VPN direct aan- en uit kunt zetten. 

Deze providers bieden regelmatig leuke aanbiedingen aan waardoor je vrij voordelig een VPN-abonnement af kunt sluiten. Zo surf je al anoniem vanaf enkele euro’s per maand.


Welke VPN kun je gebruiken voor Facebook / Social media?

De beste VPN voor Facebook of gewoon voor al je social media gebruik. Heb je in principe niet veel voor nodig. Wanneer je maar een snelle VPN hebt ben je al een heel eind. 

Wat kun je nog meer doen?

Een VPN-abonnement afsluiten is zo gepiept. Een VPN biedt je direct veel meer privacy op het web. Wil je nog meer maatregelen nemen? 

Kies dan een internetbrowser die je privacy respecteert, zoals Mozilla Firefox. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een proxyserver. Online zijn nog veel meer tips te vinden over anoniem surfen.

4 tips voor Facebook adverteren

Steeds meer bedrijven maken tegenwoordig gebruik van de advertentiemogelijkheden van Facebook. Het instellen van een Facebook advertentie is afhankelijk van de campagne die je wilt laten draaien en je doelgroep. Maar om je toch op weg te helpen hebben we 5 algemene tips verzameld voor het adverteren op Facebook.

Tip 1. Kies de juiste betalingswijze

Facebook maakt gebruik van een maximaal budget dat je zelf kunt instellen bij  het aanmaken van een campagne. Je hebt bij Facebook de keuze uit onderstaande betalingswijzen:

  • Creditcards en betaalkaarten met co-branding (American Express, Discover, MasterCard en Visa) Heb je nog geen creditcard? Ga naar Credit-cardaanvragen.nl voor het aanvragen van een (zakelijke) creditcard.
  • PayPal
  • Bankrekening (automatische incasso)
  • Lokale handmatige betalingsmethoden

Tip 2. Kies een brede doelgroep

Bij het aanmaken van een campagne wordt je al snel verleid om een té specifieke doelgroep in te stellen. Daarom is het belangrijk om je doelgroep eerst goed te onderzoeken en probeer vervolgens een groep te vinden die relevant voor jou en je product/dienst is. Dit zorgt ervoor dat je geen klikken en potentiële klanten misloopt.

Tip 3. Facebook remarketing

Deze tip is erg waardevol. Het gebruiken van Facebook remarketing is zeer krachtig als je gaat adverteren op dit enorm populaire social media kanaal. Het bouwen van remarketinglijsten via Analytics en het plaatsen van Facebook pixel op je website zorgt ervoor dat je target mensen uit deze doelgroep kan bereiken als ze op Facebook zitten. Laat huidige klanten via deze manier opnieuw met jou in contact komen.

Tip 4. Maak advertenties op maat voor Facebook

Het maken en gebruiken van advertenties die passen binnen de newsfeed van Google gebruikers zorgt voor optimaal resultaat bij jou Facebook campagne. Gebruik dus geen saaie advertenties, maar maak interessant, grappige of leuke advertenties. Zorg dat je advertentie een toegevoegde waarde heeft.

Tips om je populariteit op Facebook te vergroten

Een succesvolle Facebookpagina: wie wil het niet? Je moet er tijd, energie en misschien zelfs wel geld instoppen om een resultaat te bereiken, maar wanneer je eenmaal groot bent krijg je er heel veel voor terug. Om er voor te zorgen dat je populariteit op dit social media platform gaat groeien en blijft stijgen hebben wij een aantal tips voor je.

Tip 1: Weet wat je wilt bereiken

Stel een duidelijk plan op voor jezelf met een concreet einddoel of resultaat dat je wilt bereiken. Het wordt veel makkelijker wanneer je weet waar je het voor doet. Een concreet doel is bijvoorbeeld een aantal volgers, een aantal likes of een andere soort activiteit van volgers op jouw pagina. Nu je een duidelijk doel hebt gesteld, kun je je hier aan vast houden.

Tip 2: Verplaats je in de doelgroep

Bedenk van te voren ook goed wie de doelgroep van de pagina is. Daar kun je je strategie op aanpassen. Het is namelijk belangrijk om te laten merken dat jij jouw doelgroep begrijpt. Blijf communiceren met je doelgroep. Laten ze een comment achter op een van jouw berichten? Reageer hier op en laat weten dat jij het gezien hebt. Ook wanneer je een negatieve reactie krijgt moet je hier een positieve wending aan proberen te geven.

Tip 4: Regelmatig posten

Laat jezelf zien in de timeline van je volgers. Natuurlijk moet je ze niet overspoelen met berichten, twee posts per dag is al voldoende. Kijk ook goed naar de content die je plaatst. Wissel informatieve berichten af met persoonlijke posts en maak gebruik van afbeeldingen en gifs. Zo ben je (on)bewust aanwezig op de Facebook van je volgers.

Tip 5: Koop volgers

Heb je een moeilijke start? Daar is een oplossing voor. Je kunt online Facebook likes kopen om je pagina een boost te geven. Het is bewezen dat mensen sneller een pagina zullen liken die al honderden dan al niet duizenden likes heeft. Naast het feit dat veel likes aantrekkelijk staat zal het de activiteit op je Facebookpagina ook goed doen.

Veiliger internetten met behulp van VPN-diensten

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Best gek als je je bedenkt dat het internet eigenlijk helemaal niet veilig is! mensen kunnen namelijk gemakkelijk en snel aan je gegevens komen. het hebben van alleen sterke wachtwoorden houdt indringers van buitenaf niet tegen. Doordat gijzelsoftware de laatste jaren enorm is gegroeid, kun je het best een back-up maken van je bestanden. Gijzelsoftware varianten versleutelen namelijk al je persoonlijke bestanden. Criminelen vragen hier tot wel honderden euro’s voor om weer bij je bestanden te kunnen komen.

Gelukkig zijn er softwares als VPN-diensten (‘’Virtual Private Network’’ of in het Nederlands ‘’virtueel privénetwerk’’), deze softwares beschermen je gegevens online. Via het internet wordt een versleutelde beveiligde verbinding gemaakt tussen verschillende netwerken of computers. Zo kunnen hackers, overheden of andere internetproviders niet meer zien waar jij mee bezig bent op het internet. Daarnaast wordt via de VPN-server je locatie verborgen. Verbindt nooit zomaar met een openbaar netwerk, deze netwerken zijn vaak niet veilig en slaan al jouw gegevens op. Het gebruik van een VPN-dienst wordt steeds bekender. Mensen zijn zich steeds meer bewust van hun privacy op het internet. De makkelijkste manier om gebruik te maken van een VPN-dienst is door een abonnement af te sluiten bij een bedrijf dat VPN verbindingen aanbiedt. VPNdiensten.nl helpt jou bij het vergelijken van verschillende VPN aanbieders.

VPN-diensten beschermen Facebook

ook beroemde social media platformen als Facebook maken gebruik van VPN-diensten, zodat gebruikers hun internetverbinding kunnen afschermen tegen pottenkijkers. Facebook gebruikt ook de VPN-diensten om inzicht te krijgen in het gedrag van internetgebruikers. Zo staat in de algemene gebruiksvoorwaarden dat de app de gegevens van gebruikers mag verzamelen. Ze kunnen dan zien waar je bent, welke apps je gebruikt en welke websites je bezoekt. Door deze manier hoopt Facebook dat zij apps die een bedreiging vormen voor het platform kunnen opsporen.

Je woning verhuren via Facebook !

Ben je tijdelijk niet bereid om je woning te kunnen bewonen, maar wil je je woning niet verkopen? Dan kan je altijd je woning verhuren. Op deze manier blijft je woning gedurende de periode dat jij er niet bent bewoond. En kun je bij terugkomst gewoon weer intrekken in je woning. Vind de juiste persoon die jouw woning gaat huren en bespreek van te voren de afspraken. Zorg ervoor dat je de gemaakte afspraken binnen de wettelijke kaders goed op papier krijgt. Maar voordat deze zaken allemaal aan de orde komen moet je je woning aanbieden op de woningmarkt. Zo weten mensen dat je je woning wilt gaan verhuren.

Je woning aanbieden via social media?

Tegenwoordig promoten veel mensen hun woning ook op social media. Lang zo gek nog niet want niks verspreid zich sneller dan via het internet en bijna iedereen maakt hier gebruik van. Het bereik via social media is enorm groot dus de kans dat jij jouw gewenste doelgroep bereikt is een stuk groter. Er wordt in Nederland veel gebruik gemaakt van allerlei verschillende social media platformen.

Sociaal Medium Aantal gebruikers in Nederland Dagelijks gebruik Nederland
WhatsApp 10.900.000 7.800.000
 Facebook  10.400.000  7.500.000
 YouTube  7.500.000  1.700.000
 LinkedIn  4.300.000  400.000
 Instagram  3.200.000  1.500.000
 Twitter  2.600.000  871.000
 Pinterest  2.000.000  381.000
 Snapchat  1.900.000  960.000

 

Het zou dus best eens kunnen dat je via Facebook snel aan bezoekers voor je woning kan komen en dat zonder veel moeite. Je plaats gewoon wat foto’s met de nodige informatie van je woning op bijvoorbeeld Facebook (plaats desnoods een linkje erbij van de site waarop jij je woning aanbied), zorg dat mensen dit liken en vooral heel veel delen en zo wordt jouw woning in no time verspreid door heel Nederland.

Facebook likes kopen

Misschien ken je het wel; je verkoopt een mooi product en hebt een strakke website. Nu wil je je wat meer gaan richten op social media. Je maakt vervolgens een bijbehorende Facebook-pagina, maar hoe maak je deze populairder? Het kost veel tijd en moeite om je Facebook-pagina opvallend te maken en goed draaiende te houden. Tegenwoordig is het mogelijk om direct Facebook likes te kopen. Steeds meer mensen doen dit en zien hun omzet stijgen.

Ga social
Social media zijn nog altijd groeiende en bedrijven maken er graag gebruik van om hun producten aan de man te brengen. Wanneer je geen volgers hebt, dan heb je minder bereik. Hoe mooi of hoe goed je posts ook zijn, niemand leest het. Een makkelijke manier om je pagina snel bekend, populair en groot te maken is het kopen van Facebook likes. Iedere like is een potentiele koper van je product of dienst.

Hoe werkt het?
Er zijn op dit moment veel verschillende aanbieders van Facebook likes. Een deel maakt gebruik van neppe of buitenlandse Facebook-profielen. Deze worden dan gevuld met informatie, zoals naam, adres, leeftijd en een profielfoto. Andere aanbieders werken met echte profielen en deze gebruikers krijgen betaald voor hun like. Let hiermee dus op bij je keuze van aanbieder. Met een beetje onderzoek kom je er snel achter wat je kunt verwachten.

De voordelen
Indien je meer likes hebt, wordt je Facebook-pagina ook sneller gevonden. Niet alleen dat, maar je gaat als bedrijf ook overtuigender en betrouwbaarder te boeken. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen de betrouwbaarheid van een bedrijf meten aan de hand van de hoeveelheid likes. Daarnaast verdien je de investering binnen aanzienbare tijd terug, omdat je likes snel omhoog gaan. Ten slotte wordt de vindbaarheid van je pagina in zoekmachines als Google beter, waardoor je hoger in de ranglijsten komt te staan.

Handige weetjes: Facebook gebruik voor computers

Facebook is niet meer weg te denken uit het leven van menig mens. Zo zijn er alleen al in Nederland miljoenen gebruikers. De meeste mensen zijn tevens flink actief en besteden redelijk wat minuten per dag hieraan. Het is mogelijk om Facebook te gebruiken op vrijwel elk elektronisch apparaat, waarvan de meeste mensen het gebruiken op het smartphone, laptop, tablet of computer. Er zijn een aantal handige tips die je kunt toepassen op je Facebook gebruik. Een nieuwe computer bestellen en daar facebook op gaan gebruiken is een uitstekende gelegenheid om een aantal belangrijke tips toe te passen om je privacy en veiligheid te garanderen.

Veiligheid
Wanneer je iets op Facebook plaatst moet je er mee rekening houden dat veel mensen dit kunnen zien. Pas dus op met het plaatsen van bijvoorbeeld vakantieperiodes. Wanneer je op social media deelt dat je in die periode op vakantie bent maak je het criminelen en inbrekers heel makkelijk. Ook al ben je niet bevriend of heb je je profiel afgeschermd er zijn altijd mogelijkheden waarop deze mensen informatie verkrijgen. Daarnaast zijn er nog tal van andere zaken waarmee je rekening dient te houden voordat je iets deelt. Bedenk van te voren dus altijd, iedereen kan meekijken. Een nieuwe computer bestellen en daar facebook zonder goed na te denken op gebruiken, kan ervoor zorgen dat er snel virussen op je computer staan. Zo zijn er bepaalde links die lijken betrouwbaar te zijn, maar indien je erop klikt kan je een computer een virus binnenhalen.

Apps
Veel apps maken het expres moeilijk en tijdrovend om je te registreren. Veel mensen kiezen dan ook voor de makkelijke optie en klikken op het registeren met Facebook. De app krijgt dan toegang tot je profiel en jij hoeft je emailadres en wachtwoord niet in te vullen. Echter vragen de meeste apps veel meer informatie dan dat je weet. Let dus op met welke app je toestemming geeft tot je profiel en wees ervan bewust dat je veel informatie vrijgeeft op deze manier.

Instellingen
Veel mensen hanteren nog steeds de standaard instellingen van Facebook. Echter zijn deze instellingen zo ingesteld dat je veel informatie vrijgeeft en je toestemming geeft voor vele verschillende zaken. Een nieuwe computer bestellen en daar facebook op gebruiken is een goede gelegenheid om eens alle instellingen te bekijken. Facebook maakt dit express heel uitgebreid en onduidelijk waardoor je sneller geneigd bent om niks te veranderen. Echter kun je heel veel veranderen op het gebied van informatie, delen, apps, advertenties en tal van andere zaken.